De Erfrechtplanners

Testament advies van erfrecht experts

Een testament is meer dan alleen ‘een laatste wil’. In een testament laat u uw vermogen fiscaal vriendelijk vererven, met een minimum aan erfbelasting en neemt u maatregelen om uw vermogen niet te hoeven opeten middels de eigen bijdrage in de zorg.

Uit onderzoek blijkt dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders met een eigen huis of spaargeld de nalatenschap niet goed heeft geregeld in het testament. Bij overlijden of opname in een verpleeghuis verdwijnt dan ook vaak onnodig veel geld naar de belastingdienst en zorginstelling. We zien dit maar al te vaak gebeuren. Wilt u persoonlijk advies? Maak nu een afspraak voor uw testament met onze erfrecht planners. Voorkom ellende en onnodige geldverspilling.

Wacht niet tot het laatste moment, regel uw testament.

In de praktijk denken veel mensen te laat na over hun testament. Een testament niet of niet correct geregeld betekent dat er onnodig veel naar de fiscus of zorginstellingen gaat. Dat is jammer, want u heeft hard gewerkt voor uw vermogen. Het is uiteindelijk voor bijna iedereen belangrijk dat het vermogen en de kindsdelen veiliggesteld worden. Vertrouw voor uw testament op onze erfrecht planners, zij kennen de kneepjes van het vak!

Laat uw testament opstellen door onze experts

Wilt u graag zelf bepalen wat er met uw nalatenschap gebeurt als u er niet meer bent? Laat dan  een testament opmaken. Wij weten dat het lastig is om hier nu al over na te denken, maar zonder testament bepaalt de wet wat er met uw vermogen gebeurt.

Testament wijzigen of aanpassen? Wacht niet te lang!

Is er iets verandert aan uw persoonlijke situatie? Geen probleem! U kunt uw testament altijd wijzigen. Uw testament aanpassen doet u wanneer er dingen in uw leven veranderen. U heeft bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen gekregen, uw vermogen aanzienlijk vergroot, een huis gekocht, of een nieuwe partner gehuwd. Wij adviseren om elke vijf jaar te laten controleren of uw testament nog past bij uw huidige wensen.

Top 5 testament vragen

Wij krijgen dagelijks vele vragen over testamenten. Wilt u helder en duidelijk advies van onze erfrecht planners? Wacht niet te lang en neem snel contact met ons op.

1. Waarom een testament opstellen?

Middels een testament bepaalt u wie u wat nalaat, en niet de wet. U kunt via onze uitgebreide fiscale kennis veel erfbelasting besparen en voorkomen u dat de zorg uw vermogen ‘opeet’. Door de wetswijziging per 1-1-2003 is er veel mogelijk geworden in het erfrecht. 

2. Welke type testamenten zijn er?

Er zijn verschillende soorten testamenten. Misschien wel het bekendste type is het langstlevende testament met ouderlijke boedelverdeling, waarin staat dat de volledige nalatenschap toebedeeld wordt aan de langstlevende echtgenoot. Daartegenover staat het vruchtgebruiktestament, waarbij over het algemeen de langstlevende wel vruchtgebruik houdt over de bezittingen, maar wordt verder uitgesloten en de nalatenschap overgaat naar de kinderen. Bij een tweetrapstestament erft de langstlevende partner alles uit de erfenis en erven de kinderen alleen wanneer de andere ouder komt te overlijden.

3. Wat kost een testament opmaken?

Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde notarissen. We bekijken samen welke het beste past bij uw situatie. De testament kosten voor de notaris kunnen daardoor wisselen. Neem contact met ons op voor de beste prijs voor een testament opstellen of wijzigen.

4. Wat staat er in een testament?

Bij het opstellen van een testament kunt zelf bepalen aan wie u wat wilt nalaten, een erfgenaam aanwijzen die in uw huis mag wonen na overlijden, erfdelen toekennen aan mensen of instellingen die anders geen recht op een erfenis zouden hebben. Ook kunt u in een testament mensen uitsluiten van de erfenis, of juist een groter erfdeel geven. Neem contact met ons. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

5. Het zit het met een erfenis zonder testament?

Als de overledene geen testament heeft gemaakt en dus geen erfgenamen heeft aangewezen, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Bij een verdeling van de erfenis zonder testament heeft u niet alleen recht op een deel van de erfenis, maar ook de verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van de erfenis. Daar zit een wettelijk erfgenaam vaak op dat moment niet op te wachten!

Maak nu een vrijblijvende afspraak >

Helder erfrechtadvies in begrijpelijke taal

Fiscaal en financieel experts

Stel uw vermogen veilig

Onze erfrecht planners zijn specialisten in de fiscale en financiële kant van het erfrecht, de erfenis, een testament of schenking. Wij weten als geen ander hoe u duizenden euro's aan  erfbelasting bespaart, belastingvrij schenkt en voorkomt dat uw vermogen verdwijnt naar de zorg!

Persoonlijk advies

Bij ons op kantoor

Wilt u advies over uw nalatenschap, de erfenis, verklaring van erfrecht, volmacht, testament, of erfrecht in het algemeen? Neem vrijblijvend contact op met onze ervaren erfrecht planners. Onze specialisten staan voor u klaar om het complexe erfrecht te vertalen naar een helder, duidelijk advies. Uiteraard helemaal toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Onze erfrecht planners

Ontmoet onze specialisten

Ons team erfrecht planners staat voor u klaar om al uw vragen over uw erfrecht, erfenis, testament of volmacht te beantwoorden. Op onze locaties in Eindhoven en 's-Hertogenbosch.

Rekenmodule

Bereken uw besparing bij het eerste overlijden

Onze erfrecht planners zijn specialist in de fiscale en financiële kant van erfrecht, de erfenis, een testament of schenking.

Wij weten als geen ander hoe u duizenden euro’s aan erfrecht belasting bespaart, belastingvrij schenkt en voorkomt dat uw vermogen verdwijnt naar de zorg.